torstai 27. marraskuuta 2014

Kun tietsikka tienaa dollareita.

Pieni vauva ja huonosti nukutut yöt syövät meikäläisen motivaatiota ja aikaa koneella istumiseen. Kone tosin surisee itsekseen yötäpäivää, kun en oikein saa sitä suljetuksikaan. Tiedän, että se tekee sähkölaskua, mutta en vain jaksa odotella sen käynnistymistä, jos esimerkiksi istuskelen vauvan kanssa yöaikaan. Tästäpä heräsi ajatus, että voisikohan kone tienata tyhjäkäyntinsä aikana.

Yksi vaihtoehto olisivat bitcoinien ja muiden virtuaalisten valuuttojen louhiminen. Tällöin koneen laskentatehokäyttöä vasten käyttäjällä olisi mahdollista saada osansa ennalta määrätyn väliajoin liikkeelle laskettavista virtuaalirahoista. Näitä on puolestaan mahdollista käyttää moninpaikoin suorana maksuvälineenä tai niitä voi vaihtaa ihan tutummaksikin valuutaksi. Esimerkiksi yhden bitcoinin arvo pyörii tänä päivänä noin 300€ tuntumassa.

En kuitenkaan ajatellut lähteä tuolle linjalle. Virtuaalivaluuttojen louhinta tänä päivänä vaatii koneelta melkoisen paljon, eikä kolikkoja tule välttämättä tippumaan kovinkaan usein. Ilmeisesti on mahdollista, että tällä minun nuhapumpulla voisi joutua odottamaan jopa vuosia. Lisäksi tulevaisuus virtuaalirahan kanssa on aina vähän epävarmaa. En jaksa olla ihan varma, että esimerkiksi vuoden parin päästä niiden arvo olisi yhä korkealla tai, että valtiot ja pankit olisivat yhtä suopein ottein liikenteessä. Tienaan mieluummin selkeää valuuttaa tasaisempana virtana.

Pienen tutkiskelun jälkeen onnistuinkin löytämään Gomez Peer Zone -nimisen sivuston ja ohjelman. Jutun juoni on kuin bitcoinien parissa eli koneen laskentateho tarjotaan heidän hyötykäyttöönsä ja he maksavat tästä Paypaliin aina kuun lopussa, jos vain viisi dollaria tulee täyteen. Pienemmät maksut siirtyvät aina seuraavalle kuulle. Maksimiksi on määritelty 45$ kuussa, mutta tähän ei kai ole mahdollista edes kovin helposti päästä. Ainakaan käyttämättä useampaa konetta.

Siispä ohjelma testiin ja pistän raporttia tulemaan, kun selviää, että minkälaisista summista tässä touhussa on oikeasti kyse. Jos homma kiinnostaa jo nyt, niin klikkaile alla olevaa banneria. Meikäläistä se hyödyttää kokonaisen dollarin verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti