maanantai 27. huhtikuuta 2015

Oho, kohta päästään 100€:n tuntipalkkaan.

Otsikko on ehkä lievästi provosoiva, mutta täysin paikkaansa pitävä. Kysymys on siis Gomez Peer Zonesta, josta kirjoittelin jo viime marraskuussa. Koko homman juonenahan on, että Gomez Peer maksaa sinulle, että se voi hyödyntää koneesi luppotehoja. He itse taas saavat rahaa erinäisillä webbisivustoilta, joille he tekevät vuokraamillaan koneilla erinäisiä kuormitustestejä (esim. kestääkö sivusto 10000 yhtäaikaisen kävijän tulon.). Sinun osuutesi tässä kaikessa on vain asentaa koneelle ohjelma, joka pyörii huomaamatta taustalla kaiken aikaa.

Tienaanko siis nyt melkein 100€ tunti tuolla ohjelmalla? Valitettavasti en. Tähän mennessä ansioita on kertynyt vasta 19,51$ eli pyöreästi nykykurssilla noin 4€ kuussa.  Homman juju piilee kuitenkin siinä, että rekisteröitymiseen ja ohjelman asentamiseen meikäläiseltä kului aikaa alle vartin verran, jonka jälkeen asian suhteen ei ole tarvinnut laittaa tikkuakaan ristiin. Tämän johdosta raha juoksee, mutta työtunnit eivät, jolloin tuntipalkka senkuin kasvaa.

Kuvankaappaus koneella pyörivästä ohjelmasta.

Ohjelman voi asentaa useammallekin koneelle, mutta maksettu summa on rajoitettu 40 dollariin kuussa per käyttäjä, joten palvelinkeskusta ei kannata innostua rakentamaan. Lisäksi ainakin itselläni meni melkein kuukausi ennenkuin koneeni palveluksia tarvittiin eli ilmeisesti kauemmin mukana olleet ovat jollakin tapaa etusijalla, mutta ajan myötä homma kyllä lähtee käyntiin.

Vielä pienenä varoituksen sanana pitää sanoa, että ohjelman myötä annan periaatteessa koneesi käyttöoikeuden ulkopuoliselle taholle. Gomez Peerin politiikan mukaan se ei kuitenkaan vakoile toimiasi, mutta se riski on aina olemassa. Tästä käyttöoikeudesta saattavat myös viirustorjuntaohjelmat huolestua, mutta virukseksi sitä ei sentään luokitella. Toisaalta on mukana myös eettinen puoli eli et tiedä, mitä sivustoja koneesi avulla testataan. Gomez Peerhän voi testata esimerkiksi aikuisviihdesivuston kapasiteetteja teikäläisen konetehoilla.

Jos pelottelustani huolimatta kiinnostuit aiheesta, kannattaa käydä rekisteröitymässä ja asentamassa ohjelma täältä. Ps. saan suosittelusta aina dollarin per rekisteröity, joten toivottavasti suot nuo pennoset minulle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti