lauantai 15. marraskuuta 2014

Alkuvirittelyä - uusi sähköposti ja Paypal-tili

Vielä pieniä esivalmisteluja ennen tositoimia. Melkein mitä tahansa tienaamista netissä aikookaan tehdä, tulee maksu todennäköisimmin Paypalin kautta. Kyseessä on siis nettilompakko, joka on luotu pitkälti internetin tarpeita silmällä pitäen. Tilin pystyy aukaisemaan nopeasti ja helposti, eikä sitä ainakaan näin alkuun tarvitse linkittää luottokortteihin tai pankkitileihin, vaan riittää, että omistaa sähköpostiosoitteen. Tarkempaa tietoa alla olevaa kuvaa klikkaamalla.
PayPal Logo


Sähköposti olikin sitten kinkkisempi homma. Itselläni on jo valmiiksi Gmail-osoite, johon tuon edellä mainitun Paypal-tilin lopulta liitin. Tämän lisäksi oli tarkoitus luoda toinenkin osoite jonnekin hyvään palveluun. Syitä, miksi en käyttäisi jo olemassa olevaa osoitetta, on kaksi. Ensinnä kaiken maailman saiteille kirjautuminen kerryttää todennäköisesti hyvän keon erilaisia sähköpostilistojen jäsenyyksiä, joten roskapostia on luvassa. Toisekseen tuntuu turvallisemmalta, että ei ole heti antamassa Paypaliin linkitettyä tiliään. Sähköpostiosoite kun sattuu samalla olemaan kyseisen palvelun käyttäjätunnus. Toki ongelmaa ei ole, jos jaksaa muistaa käyttää tarpeeksi erilaista salasanaa. Vauvan ja uhmaikäisen väsyttämä meikäläinen ei kuitenkaan jaksa olla itsestään niin varma.

Emaileja on ainakin laidasta laitaan ja blogin henkeen sopien löysin muutaman vaihtoehdon, jotka olisivat tarjonneet perustoimintojen ohella mahdollisuutta lisätienestiin. Ilmeisesti tämä tapahtuisi aika ajoin tupsahtelevien mainossähköpostien katsomisen ja toteuttamisen perusteella. Lisäksi mukana saattoi olla myös liuta muita tienausmahdollisuuksia. Sivustot kylläkin olivat jo ulkoasullisestikin kaukana luotettavasta (esimerkiksi tämä) ja kyseisiä ansaitsemistapoja voi kokeilla muilla sivustoilla ilman sähköpostin uhraamista, joten päädyin lopulta pelkkään sähköpostiin. Uutta Google-tiliä en halunnut avata, joten Microsoftin nettiversio Outlookista saa kelvata. Ja miksei kävisi, sillä käyttöliittymä ja toiminnot vaikuttivat erinomaisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti