tiistai 18. marraskuuta 2014

Pohjakassaa ja kyselytutkimuksia

Olen aina vihannut erilaisia mielipidekyselyjä. Varsinkin niitä, jotka tulevat toivotuksella: "ei tässä mene kuin muutama minuutti". Tuosta lauseesta tiedät, että edessä on noin 1000 väittämän nivaska. Hyvin harvoin ne ovat oikeasti lyhyitä, vaikka tutkitusti ihmiset jaksavat keskittyä vain muutaman kysymyksen täyttämiseen. Nyt menenkin ja heitän itselleni mielenkiintoisen kysymyksen. Ovatko ne mukavampia, jos niistä saa rahaa?

Kuva adamr freedigitalphotos.net

Netti on pullollaan erilaisia mielipidekyselysivustoja, joilla en nyt tarkoita Suomi24.fin tapaisia palstoja, joilla saat aina viisitoista erilaista "oikeaa" mielipidettä. Kyseisten ideana on, että ihmiset liittyvät sivustoille ja jättävät perustietoja itsestään, taloudestaan ja asuinalueestaan. Yritykset ja järjestöt puolestaan jättävät sivustolle nipun kysymyksiä, tiedot haluamasta kohderyhmästään ja x summan rahaa. Sivuston tehtävänä on ilmoittaa kaikille kohderyhmään kuuluville, että heille olisi kysely ja mitä he tulevat palkinnoksi saamaan. Jossakin tämä tarkoittaa rahaa ja toisaalla pisteitä, joita sitten voi käyttää sivuston omassa kaupassa esimerkiksi McDonaldsin ilmaiskuponkeihin. Huomionarvoista on myös se, että joihinkin parhaiten maksaviin sivustoihin saattaa jopa joutua lunastamaan jäsenyyden pientä maksua vastaan.

Syy kyselytutkimuksista aloittamiseen oli se, että ajattelen niiden hoituvan mukavasti yhdellä kädellä samalla, kun pitää esimerkiksi vauvaa toisessa. Leppoisasti liikenteeseen siis. Ehdinkin jo muutama päivä sitten liittyä ensimmäiseen sivustoon nimeltä Europaneeli. Sieltä ilmaantui jo ensimmäinen kutsukin. 15 minuttin uurastuksesta tulikin huimat 0,4 euroa, joten ainakaan vielä ei ihan tuntipalkalle päästy. Ja vielä ei kannata rahastuksesta muutenkaan iloita, sillä rahat voi nostaa Paypaliin vasta, kun 10€ on koossa. Siihen voi mennä aikaa, sillä sivusto on vajaaseen viikkoon tarjonnut vasta yhden kyselyn.

Koska yksi sivusto ei selvästi tuota juuri mitään, niin täytyy liittyä useampaan. Tässäkin kategoriassa valinnanvarasta ei ole puutetta, mutta laatu ilmeisestikin vaihtelee. Yritin siis löytää sivustoja, jotka tarjoavat kyselynsä suomeksi ja eivät vaadi sisäänkirjautumismaksua. Lisäksi yritän vältellä sivustoja, jotka lupaavat liian suuria rahoja tai joista liikkuu keskustelua maksamattomista nostoista. Päädyinkin lopulta seuraavaan listaan:
Kaikki tosin ovat ilmeisesti linkittyneitä jollakin tapaa toisiinsa, sillä ne ovat kaikki samassa Cint AB:n verkossa. Saa nähdä, että tuleeko kyselyjä sen enempää kuin vain yhteen liittymällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti