keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Auttamattomasti myöhässä

Olen viettänyt jälleen lohduttomia hetkiä näyttöpäätteen edessä. Tuntuu, että projekti meinaa pysähtyä heti alkuunsa. En vain keksi seuraavaa askelta, vaikka blogia aloittaessa mahdollisuuksia tuntui olevan rajattomasti. Perimmäinen syy tähän tilaan lienee tunne siitä, että monen tienaustavan suhteen olen auttamattomasti liian myöhässä.

Niinhän se menee. Yksi tai kourallinen ihmisiä keksii hyvän tavan tienata. Heitä seuraavat ennakkoluulottomat ihmiset suuren massan vielä ihmetellessä. Kun lisätietoja ja lukuja lihavista palkkapusseista alkaa ilmestyä sieltä täältä, syntyy buumi, josta kaikki haluavat oman siivunsa. Ja kun jakajien määrä kasvaa, laihenevat yksittäisten toimijoiden tilipussit. Lopulta ollaan sillä kuuluisalla aallonharjalla, josta tiedossa on enää pelkkää alamäkeä. Tässä vaiheessa alkupään ihmiset ovat jo kehitelleet uusia projekteja, kun taas meikäläisen tilanteessa olevat koettavat vielä epätoivoisesti hypätä mukaan.

Esimerkkejä on lukuisia. Bitcoinien mainaaminen olisi ollut heti alkuaikoina liiankin helppoa, nykyään kilpailua on aivan liikaa. Joskus casinoiden bonuksilla pystyi jopa tekemään voittoa, nyt niiden omistajat ovat varmistaneet omat voittonsa kierrätysvaatimusten ja muiden sääntöjen nojalla. Yksinkertaisten nettisivujen tekeminen mainoksia silmälläpitäen alkaa olla siinä jamassa, että on vaikea keksiä mitään, mistä kolmea muuta vastaavaa sivua ei olisi jo tehty. Lisäksi tuntuu, että esimerkiksi bannerimainonnan teho heikkenee jatkuvasti.

Mikä olisikaan järkevä seuraava askel? Onko vielä jotain kartoittamatonta maata, jota kannattaisi lähteä kokeilemaan? Suosittele tyhmälle blogistille jotakin.

Kuva bigevil600 @ freeimages.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti