lauantai 13. joulukuuta 2014

Laitoin AdSensen kokeiluun.

Kirjoittelin 1,5 vuotta sitten blogia koti-isäilystäni, joka sittemmin työhönpaluun myötä jäi omille teilleen. Satuin kuitenkin vilkaisemaan tuota tapausta tällä viikolla ja huomasin siellä käyvän tasaisesti sellaiset 150-200 lukijaa kuukausittain. Ei mikään suuri määrä, mutta sentään sellainen, että saatan laittaa pystyyn pienen kokeiluprojektin.



Mainonnan saralla luonteva ensiaskel on Googlen AdSense. Homma toimii niin, että sivuillesi asennetaan Googlen banneri, jossa sivustosi selailijat näkevät erilaisia mainoksia. Jos joku painaa tätä, veloitetaan mainostajalta tietty klikkikohtainen hinta. Google ottaa tästä summasta kolmanneksen ja sinä saat loput. Summa on jotakin väliltä 0,02$-15$, mutta todennäköisesti se on haitarin alkupäästä.

Mitä Google sitten mainostaa? Kyseinen yhtiöhän kerää sinustakin valtavasti tietoa tekemiesi hakujen ja mahdollisesti esimerkiksi Google+ -palvelun kautta. Joten jos olet etsinyt itsellesi uutta asuntoa, vilahtaa mainoksissa useasti esimerkiksi pankkien tai kiinteistövälittäjien mainoksia. Tämä voi joskus sotia myös koneenkäyttäjää vastaan, sillä esimerkiksi itse olen joskus nähnyt tuttavaperheen koneella ollessani paljon aikuisten virtsankarkailuun tarkoitettujen vaippojen mainoksia.

Google siis pyrkii optimoimaan näyttämänsä mainokset. Sinulla on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa sisältöön AdSensen hallintapaneelin kautta. Voit esimerkiksi sallia uhkapelimainokset tai sulkea tiettyyn sivustoon (esimerkiksi itsesi kilpailijoihin) viittaavat mainokset. Perimmältään ohjelman hienous on kuitekin siinä, että sinun ei juuri tarvitse tehdä itse ellet niin halua. Blogger-blogialustana takaa myös sen, että ohjelma on helppo ottaa käyttöön. Se onnistuu helposti klikkaamalla sivuvalikosta kohtaa Tulot ja toimimalla siellä ohjeiden mukaan.

Google tarkastaa sivusi ennen mainonnan aloittamista, joten ihan heti homma ei pyörähdä liikkeelle. Pistin kuitenkin rattaat pyörimään omalta osaltani ja laitan myöhemmin raporttia siitä, miten homma tuottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti